Machine 2 Machine & Internet of Things

Deze vraag wordt ons vaak gesteld en is vrij eenvoudig te beantwoorden, M2M dat staat voor Machine 2 Machine: het is alles dat te maken heeft met systemen en objecten die “connected” moeten zijn met het internet zodat data kan worden uitgewisseld.
Dit kunnen ten opzichte van LoRa zowel grote hoeveelheden data zijn (meer dan 100.000mb) maar ook kleine hoeveelheden bijvoorbeeld 100kb. Daarbij genomen is M2M een wereldwijd dekkend netwerk. M2M is toe te passen in diverse systemen zoals mobiele pin apparaten, alarmsystemen en in track and trace systemen, koffie automaten, lijnbussen, mobiele surveillance en ga zo maar door.

Daarnaast vragen diverse industriële omgevingen om speciale simkaarten. Wij kunnen voor iedere toepassing de juiste sim leveren op diverse operator netwerken.De verschillende sim types op een rijtje:

  • Standaard simkaart
  • Micro simkaart
  • Nano simkaart
  • E-SIM (Embedded PCB chip)
  • Business grade (-25° t/m 85°C)
  • Industrial grade (-35° t/m 105°C)

In de IoT wereld is security zeker geen onbelangrijk begrip en ook hiervoor bieden wij diverse maatwerkoplossingen zoals een Private APN, SSL-VPN, IpSec en speciale VPN gateways.

 

LoRa

LoRa is de nieuwste techniek in de IoT / M2M wereld. Ondanks dat LoRa (Low Range Wide Area Network) nog in de kinderschoenen staat wordt er al op vele manieren en op grote schaal gebruik van gemaakt, hierbij kunt u denken aan agrarische toepassingen, track and trace systemen voor bijvoorbeeld fietsen en straatverlichting.

Een groot voordeel van LoRa ten opzichte van M2M is dat het een energiezuinig netwerk is dat specifiek is ontwerpen voor IoT (Internet Of Things). Wij kunnen apparaten voorzien van een zogenaamde LoRa chip en eventueel een beweging sensor waarop kleine hoeveelheden data kunnen communiceren tussen objecten en / of systemen.

 

Mobile Data Security & Management

In de IoT wereld is security zeker geen onbelangrijk onderwerp en ook hiervoor bieden wij diverse maatwerkoplossingen zoals diverse VPN protocollen als: SSL-VPN, IpSec en speciale VPN gateways (Sophos, PfSense & Pepwave).
Tevens kunnen wij voor u de latency van mobile devices verhogen door middel van een Private APN (Acces Point Name), is dit alles nog niet voldoende kunnen wij samen met u Closed User Groups implementeren zodat aangewezen devices d.m.v. ICCID’s alleen onderling met elkaar kunnen communiceren.

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of heeft u meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op! Contact